V stredu 14. septembra o 9:00 predstaví Ursula von der Leyenová každoročnú správu o stave Únie (SOTEU)Vo svojej tretej výročnej správe zhodnotí doterajšie úspechy a priblíži priority, ktoré budú pre Európsku úniu kľúčové v budúcom roku. Po prejave nasleduje rozprava v pléne Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Prejav o stave Únie je východiskovým bodom dialógu s Európskym parlamentom a Radou na prípravu pracovného programu Komisie na rok 2023.

 

Priamy prenos z prejavu predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej môžete sledovať v stredu 14. septembra 2022 o 9:00  na špecializovanej stránke Európskej komisie alebo na Facebooku Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

 

Po prejave o stave Únie bude na Zastúpení EK nasledovať diskusia pod názvom Únia po ruskej agresii a zoči voči energetickej kríze, kde spolu s našimi hosťami a hostkami zhodnotíme obsah samotnej správy a pozrieme sa na víziu Komisie zo slovenskej perspektívy.

Moderuje:

·       Vladimír Šucha – vedúci Zastúpenia Európskej komisie  

Diskutujúci:

·       Oľga Gyárfásová – sociologička

·       Zuzana Kepplová  – komentátorka

·       Tomáš Kozák – Generálny riaditeľ sekcie Európskych záležitostí MZVaEZ  

 

Ak máte záujem sa diskusie osobne zúčastniť odpíšte na tento email, od 9.00 budeme spoločne sledovať prejav, cca o 10.00 začne diskusia. Môžete ju sledovať aj online 14. septembra 2022 o 10:00 h na Facebookovej stránke Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Do diskusie sa budete môže zapojiť aj verejnosť prostredníctvom slido.com a #buducnostUnie.

 

Podrobnosti:

Špecializovaná stránka Európskej komisie k Správe o stave Únie 2022 (SOTEU)

Oficiálne stanovisko Európskej komisie